Astrologie

Het begrip ‘astrologie’ gaat terug tot de derde eeuw voor Christus en ook deze terminologie vinden we als onderdeel in de DNA horoscoop van Human Design Oost West.

Astrologie is een term die gebruikt wordt voor alle tradities en ideeën die een verband leggen tussen het gedrag en de bestemming van de mens op aarde en de stand van de hemellichamen. Het gaat vooral om de samenhang tussen de bewegingen van de zon, de maan en de planeten.

zodiac signs

zodiac signs

Andere onderdelen die gebruikt worden binnen de astrologie zijn:

  • de ascendant
  • de maansknopen
  • de huizen

De ascendant staat voor de manier waarop iemand de ander tegemoet treedt. Het is te vergelijken met de voordeur van je huis. De maansknopen worden in verband gebracht met het doel in je leven, de reden waarom je op aarde bent. De huizen symboliseren het terrein waarop alles plaatsvindt. Het is als het ware het toneel waarop het spel gespeeld wordt.

Human Design Oost West trekt een parallel in de bodygraph tussen de hexagrammen uit de ITjing, die uitgebreide informatie bevatten over ons DNA, de zon, de maan, de planeten en de maansknopen zoals die in onze geboortehoroscoop voorkomen.

Comments are closed.